Körvonalazódik az NCK tevékenysége


Megalakulásának egyéves évfordulójához közeledve körvonalazódni látszik a Nagyváradi Civil Kerekasztal (NCK) tevékenysége. Hétfőn elfogadták a szövetség működési szabályzatát.


Hétfőn délután a Posticumban ismét gyűléseztek a tavaly decemberben alakult Nagyváradi Civil Kerekasztal (NCK) tagjai. A huszonhat alapító tag közül csak nyolc civil szervezet képviselője volt jelen a találkozón, melynek legfontosabb napirendi pontja az NCK működési szabályzatának megvitatása és elfogadása volt. Akik nem vettek részt a találkozón, azok is kézhez kapják a szabályzatot, és esetleges kiegészítéseikkel, pontosításaikkal utólag is élhetnek. A tanácskozást Fleisz János, az NCK kezdeményezője, a BINCISZ elnöke és Rencsik Imre, a tömörülés ügyvezetője, a POSTICUM vezetőtanácsának tagja bonyolította le. A szabályzatban foglaltak szerint az NCK tagja lehet minden olyan Nagyvárad közigazgatási területén, illetve a metropolisz övezeten belül tevékenykedő civil szervezet, mely egyetért a szövetség által megfogalmazott célokkal. Bárki, bármikor csatlakozhat rendes vagy társult tagként.



Eseménynaptár



Az NCK nem bejegyzett, független szövetségként nem folytat politikai tevékenységet. A működési szabályzatot egyhangúan elfogadták a jelen lévő alapító tagok. Elhangzott: már működik az NCK honlapja, melynek legfontosabb felülete az az eseménynaptár, amelyhez igény esetén bármely tag hozzáférhet. Kelemen Mária, az Anna Nőszövetség elnöke felvállalta, hogy minden olyan eseményt feltölt az eseménynaptárba, melyet eljuttatnak hozzá. A gyűlés utolsó pontjaként a Magyar Kultúra Ünnepéről esett szó. A jelenlévők megegyeztek abban, hogy az NCK kiemelt feladata lesz a nagyváradi és Bihar megyei rendezvények sorából kiemelkedő Magyar Kultúra Ünnepe megszervezése. A következő – decemberi – gyűlésen az NCK tagjai az új ügyvezetőről is dönteni fognak.

Mészáros Tímea http://www.erdon.ro/




Kelemen Marika

Nincsenek megjegyzések: